Dreambox 
IndiceCalendarioFAQCercaLista UtentiGruppiRegistratiAccedi
You are Unregistered, please register to gain Full access.

RICHIEDI UN TEST: CLICCA QUI

RICHIEDI UN TEST: CLICCA QUI
RICHIEDI UN TEST: CLICCA QUI

Condividi | 
 

 Noi standarde pentru subtitrările DVB...

Vedere l'argomento precedente Vedere l'argomento seguente Andare in basso 
AutoreMessaggio
gikuMessaggi : 11803
Data d'iscrizione : 19.01.17

MessaggioTitolo: Noi standarde pentru subtitrările DVB...   Gio Ago 17, 2017 3:21 am

Noi standarde pentru subtitrările DVB: de la imagine la format text

Consiliul DVB a aprobat o nouă specificație pentru subtitrările DVB. Aceasta va permite furnizarea de subtitrări din generația următoare în fluxurile de transport pentru serviciile de televiziune, bazate pe W3C Timed Text Markup Language (TTML). Noile specificații vor completa soluția de subtitrare bazată pe bitmap ( format de fișier imagine ), care este utilizată de peste 20 de ani.

[Devi essere iscritto e connesso per vedere questo link]
Kevin Murray de la DVB a precizat: "Aprobarea TTML adaugă o componentă foarte importantă specificațiilor DVB. Fiind adăugat un format bazat pe text, vor exista o serie de noi posibilități de îmbunătățire a serviciilor."
Subtitrările TTML, explicate detaliat în documentul DVB BlueBook A174 din iulie 2017, sunt adoptate din ce în ce mai mult, inclusiv de către organismele de standardizare sau în specificațiile platformelor, cum ar fi HbbTV.
Subtitrările TTML au fost inițial alese de DVB pentru furnizarea de servicii prin internet, utilizând profilul DVB MPEG DASH (TS103 285). Subtitrările TTML oferă o soluție eficientă pentru rata de biți, pentru rezoluții SD, HD și chiar UHD.
Formatul text al subtitrării va permite cel puțin teoretic, în funcție de software-ul receptorului, selectarea de fonturi, contururi, umbre și culori ale subtitrării, inclusiv fonturi ce pot fi descărcate direct din fluxul transmis. Noul format de tip text al subtitrarii DVB este complementar, nefiind obligatorie furnizarea acestui tip de subtitrare, aceasta fiind opțiunea postului de televiziune. Desigur, pot exista în viitor situații când un radiodifuzor poate oferi la un moment dat doar acest tip de subtitrare DVB, bazată pe format text.
Torna in alto Andare in basso
Visualizza il profilo
 
Noi standarde pentru subtitrările DVB...
Vedere l'argomento precedente Vedere l'argomento seguente Torna in alto 
Pagina 1 di 1

Permessi di questa sezione del forum:Non puoi rispondere agli argomenti in questo forum
Dreambox :: International Section-
Vai verso: